En knäckig äppelpaj med kardemummadoftande täcke. Den knäckiga äppelpajen ska serveras med vaniljglass eller vaniljsås.
Ingredienser (10-12 portioner)
Pajfyllning
10-12 st äpplen
8 msk strösocker
4 msk kardemumma
Paj täcke (pajdeg)
200 gram smör
200 gram socker
200 gram vetemjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala äpplena och skär dem i mindre klyftor.
3. Ta en skål och blanda ihop kardemumman och den mindre mängden sockret.
4. Vänd äppelklyftorna i kardemummablandningen.
5. Bred ut äppelklyftorna i en smord pajform.
6. Blanda ihop ingredienserna till täcket till en fast deg.
7. Tryck ut degen över äpplena.
8. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 15-20 minuter tills paj täcket fått en gyllenbrun färg.
Tips!
1. Gillar du inte kardemumma så kan du byta ut det mot tex kanel eller någon annan krydda.
2. Prova även med lite vanilj socker i täcket!
Originally posted 2015-06-17 20:34:13. Republished by Blog Post Promoter
Denna äppelpaj är fantastisk god! Den godaste vi ätit.