Kanske den godaste äppelpajen som gjorts någonsin! Smarrig och god!
Ingredienser
(4 portioner)
Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 msk sockar
75 g smör
2 tsk vatten
Fyllning
3 msk vatten, rumstempererat
4 st äpplen, stora
3 msk socker
Gör så här
Pajdeg
- Rör mjöl, socker och smör i en matberedare tills smöret är jämnt fördelat i mjölet.
- Späd med vatten och kör vidare tills degen samlar sig.
- Ta ut den ur matberedaren och kläm ihop till en fast deg.
- Packa in och förvara den kallt i minst en timme.
Fyllning
- Kavla ut degen till en tunn, rund botten och lägg den i en pajform, ca 25 cm.
- Pricka med en gaffel och pensla med 1 msk smör.
- Skala äpplena, skär dem i ca 3 mm tjocka skivor och fördela dem över hela formen.
- Pensla med 2 msk smör och strö socker över.
- Grädda i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter.
Originally posted 2014-12-27 11:46:34. Republished by Blog Post Promoter