Appfelpaj light

Härlig och smarrig tysk äppelpaj – tysk appfelpaj light – enkelt recept på tysk äppelpaj. Detta är en tysk light äppelpaj, dvs den är nyttigare än vanlig äppelpaj.

Points: 3,5 points/portion
Tid: ca 30 minuter

Ingredienser:
(4 portioner)

3 äpplen
2 msk russin
1 msk socker
1 tsk kanel
2 dl havregryn
3 msk vetemjöl
2 msk flytande margarin
4 tsk farinsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala äpplena. Kärna ur och dela dem på mitten, och skiva dem sen.
3. Lägg äppelskivorna i en ugnsfast form, varva med russin, socker och kanel.
4. Blanda havregryn, vetemjöl, flytande margarin och farinsocker.
5. Klicka ut havregrynsblandningen över formen.
6. Grädda i ugn ca 20 minuter.

Servering:

Serveras med t ex Ädelvisp, Danone Vaniljyoghurt eller Konsums blåvita Vaniljglass Light.

Originally posted 2015-09-16 09:47:10. Republished by Blog Post Promoter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *