Krämig & mumsig äppelpaj

Krämig äppelpaj – mums! Det här äppelpaj receptet fick jag av att snoka på min mamma när hon bakade när jag var liten! Utifrån vad jag listat ut så ska du göra så här för att få en mumsig äppelpaj!

Ingredienser

2.5 dl mjöl
100100 gram margarin
5-6 äpplen, gärna riktigt stora
1 1 dl socker
1 1 msk kanel

Gör så här

  • Värm upp ugnen till 225 grader.
  • Blanda ingredienserna nedan och se till att fatet är både ungsäkert och insmort med margarin.
  • Lägg på äpplena som du tärnar först och sen kanel och socker ovanpå.
  • Häll på resten av smulpajen och låt stå i ugnen i ca 25 minuter.

1

Serveringstips

Servera med mycket vaniljsås, gärna av märket Marzan!

Originally posted 2015-08-29 06:47:27. Republished by Blog Post Promoter

27 thoughts on “Krämig & mumsig äppelpaj”

  1. Måste bara säga, utan att vara elak, att de måste vara något fel i detta recept?? Vart är sockret i själva smuldegen? Som de står skrivet i receptet så ska man bara ha socker på äpplena i botten?? det är allafall så man uppfattar det, är de fel bör du ändra din beskrivning lite.. Ja älskar att prova nya recept och skulle prova detta men själva degen smakar ju bara mjöl..riktigt äckligt faktiskt tyvärr!!!

  2. Den bästa jag bakat! Personligen gillar jag när pajen har lite mer deg, så jag gjorde hälften så mycket till av degen.
    3,3/4 dl mjöl och 150g margarin alltså… serverade med vaniljvisp och fick bara fin respons!

  3. Ja håller på med min i ugnen nu så ska bli riktigt kul att pröva den, kan meddela att detta är den första Äpple pajen jag någonsin gjort i mitt liv 🙂

  4. ååhh vad gott det ska bli har den i ugnen men gjorde lite tvärt om så det blev konstigt satte äpplena överst <33 fast jag är bara 12 i år såå <33

  5. Supergod!!
    Vill man ha lite nyttigare variant så byt ut vetemjölet mot
    grahamsmjöl.. Lite nyttigare & minst lika god. MUMS:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *