Ett härligt recept och enkelt recept för att göra en knäckig äppelpaj som tar ca 20 minuter att tillaga.
Ingredienser (12 portioner)
Beredning
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skölj äpplena, ta ur kärnhusen. Skär äpplena i grova klyftor, skalet får gärna vara kvar. Lägg dem i en ugnssäker form.
3. Blanda mjölet med sockret och strö detta över klyftorna.
4. Skiva det kalla smöret med osthyvel och täck äpplena helt.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
6. När äpplena fått fin färg är pajen klar!
Servera pajen ljummen med vaniljglass.
Tips!
Gör den lite nyttigare genom att:
– byta ut hälften av mjölet mot havregryn. Den blir även mycket knäckigare. Mums!
– använda mindre smör
Originally posted 2015-10-10 12:38:59. Republished by Blog Post Promoter
Hur stor form då?