Äppelkaka äppelpaj

Recept på äppelkaka, äppelpaj som är en smulpaj med äpplen. Enkel och god äppelpaj. Servera med kall vaniljsås eller glass.

Ingredienser 

* 6 äpplen
* 2 msk socker eller efter smak

Ingredienser pajdeg:
* 1 dl vetemjöl
* 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
* 2 tsk socker
* 100 g smör eller margarin

Tillagning av recept

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form med smör eller margarin. Skölj, skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor eller klyftor. Lägg äppelskivorna i formen. Strö över sockret. Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta ihop till en grynig massa. Strö smuldegen över äpplena. Ställ formen på mellanläge i ugnen och grädda pajen tills den fått ljusbrun färg, cirka 20 minuter.

Originally posted 2015-10-25 15:08:52. Republished by Blog Post Promoter

6 thoughts on “Äppelkaka äppelpaj”

  1. Jag har precis lagat äppelpajen och den var lite för mild i min smak. Mer smak (socker 🙂 ) skulle göra susen!

  2. jättegod! dock skulle jag öka pajdegen något. hade färre äpplen men ändå tyckte jag det var för lite. men det är ju en smakfråga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *