Äppelkaka med mandelmassa

En enkelt och gott äppelpaj recept med mandelmassa.

Äppelpaj med mandelmassa är supergott och recept är enkelt göra. Receptet på äppelpajen med mandelmassa här nedan räcker för ungefär 4-6 personer.

Ingredienser

(4-6 portioner)

– 4 stora äpplen
– 100 g vetemjöl
– 150 g socker
– 75 g florsocker
– 100 g smör
– 150 g ODENSE Mandelmassa 50/50

Garnityr – pynt

– 50 g ODENSE Mandelmassa 50/50.

Tidsåtgång

Ca. 15 min. 210º grader

Gör så här

1. Skala äpplena, halvera dem och ta bort kärnhuset.
2. Koka äpplena 2-3 min i vatten.
3. Blanda mjöl, socker och florsocker.
4. Smula kallt smör i smeten.
5. Riv till sist ODENSE Mandelmassa 50/50 grovt och vänd ned den i smeten litet i sänder.
6. Lägg äpplena i ett litet eldfast fat och fördela smuldegen över dem.
6. Pynta med riven marsipan.

Originally posted 2015-02-10 22:35:13. Republished by Blog Post Promoter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *