En enkelt och gott äppelpaj recept med mandelmassa.
Äppelpaj med mandelmassa är supergott och recept är enkelt göra. Receptet på äppelpajen med mandelmassa här nedan räcker för ungefär 4-6 personer.
Ingredienser
(4-6 portioner)
– 4 stora äpplen
– 100 g vetemjöl
– 150 g socker
– 75 g florsocker
– 100 g smör
– 150 g ODENSE Mandelmassa 50/50
Garnityr – pynt
– 50 g ODENSE Mandelmassa 50/50.
Tidsåtgång
Ca. 15 min. 210º grader
Gör så här
1. Skala äpplena, halvera dem och ta bort kärnhuset.
2. Koka äpplena 2-3 min i vatten.
3. Blanda mjöl, socker och florsocker.
4. Smula kallt smör i smeten.
5. Riv till sist ODENSE Mandelmassa 50/50 grovt och vänd ned den i smeten litet i sänder.
6. Lägg äpplena i ett litet eldfast fat och fördela smuldegen över dem.
6. Pynta med riven marsipan.
Originally posted 2015-02-10 22:35:13. Republished by Blog Post Promoter