Äppelpaj med havregryn – ett enkelt och gott recept på äppelpaj med havregryn – enklaste äppelpajreceptet med havregryn.
Hör ni också till dem som gillar smulpaj med äpplen, men inte gillar att bli kladdig när själv pajdegen ska blandas till? Så är det med mig, men för något år sedan hittade jag ett recept där man uppnår ungefär samma effekt, men slipper själva kladdet. Sen är det ett plus att det går åt mindre fett också.
Tidsåtgång
ca 25 minuter
Ingredienser
(4 portioner)
* 4 äpplen
* 2 tsk kanel
* 2 msk socker
* 2 dl havregryn
* 1 dl mjöl
* 1 msk socker
* 100 g smör
Gör så här
1. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg dem i en ugnsfast form.
2. Strö över socker och kanel.
3. Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke och häll över äppelskivorna.
4. Hyvla smör med en osthyvel till tunna skivor, som täcker mjölblandningen.
Gräddning
Grädda äppelpajen i cirka 20 minuter i 225 °C tills det har blivit fin färg och en knäckig yta på pajen.
Servering
Servera äppelpajen med vaniljsås eller vaniljglass.
Originally posted 2015-07-08 23:21:39. Republished by Blog Post Promoter
mm god men för min smak skulle jag nog ha föredragit om jag tagit och ökat på andelen deg. så tips för deg mumsare, Dubbla degen och blanda mellan äpplena också.
Denna paj är busenkel att göra (tom jag klarar det) och smakar kalasbra med Bollnäsfil som sås.
Filen ger en lite sur smak. Vaniljsås gör det alltför sött.