Den godaste äppelpajen (smulpaj) med smuldeg. Pajdegen har en inte riktigt pajaktig konsistens, men blir bra ändå.
Ingredienser
Pajsmulor
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
125 g smält smör
Pajdeg
1 dl filmjölk
1 ägg
Pajfyllning
1 burk (250 g) Kesella
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
saften från en halv citron
2-3 äpplen
Gör så här
- Rör ihop de torra ingredienserna med det smälta sockret till smulor.
- Ta undan hälften av smulorna och rör ner filen och ägget i resten.
- Bred ut smeten i en pajform (ca 25 cm i diameter).
- Blanda ihop fyllningen och bred ut det över smeten.
- Skala, kärna ur och skiva äpplena och lägg dem över fyllningen.
- Avsluta med att strö över de återstående smulorna.
- Grädda i 200 i ca 30 minuter.
Serveringstips
Serveras kall!
Originally posted 2015-09-25 10:56:51. Republished by Blog Post Promoter
Jättegod! Blandning mellan kaka och paj. Kesellan ger en speciell konsistens som jag gillar. Funkar med eller utan marsán/glass.
super!!! godast dagen därpå!!!
Alldeles för djärv!!!