Äppelpaj med mandelmassa – ett enkelt och gott recept på äppelpaj med mandelmassa – enklaste äppelpajreceptet med mandelmassa.
Tillagning
(8 portioner)
Tidsåtgång
ca 1 timme och 30 minuter
Ingredienser, pajdeg
125 g margarin
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1 ägg
Ingredienser, pajfyllning:
3-5 syrliga äpplen
250 g mandelmassa
3 ägg
1 dl mjölk
1/2 dl råsocker
Gör så här
Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform ca 26 cm i diameter. Låt vila i kylskåp ca 30 minuter. Värm ugnen till 200º. Skala eventuellt äpplena, kärna ur och skär dem i klyftor. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, ägg och mjölk. Häll smeten i pajformen. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö över råsockret.
Gräddning
Grädda i nedre delen av ugnen 30?40 minuter.
Servering
Servera ljummen eller kall, gärna med vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.
Originally posted 2015-05-21 15:17:15. Republished by Blog Post Promoter