Härligt äppelpaj recept på en skånsk äppelpaj och smulpaj från Bakspecialisten Jessica! Receptet är en blandning av skånsk äppelpaj och smulpaj.
Ingredienser
Pajbotten
Smör, att smöra formen med
2 dl ströbröd
Pajfyllning
5-6 äpplen
3 dl äppelmos
3 msk mald kanel
Smultopping
250 g smör
2 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl ströbröd
2 dl vetemjöl
en nypa salt
Gör så här
- Smöra formen och fördela ströbrödet över botten.
- Skala, kärna ur och bita upp äpplena.
- Blanda äppelbitarna med äppelmos och kanel, ställ åt sidan.
- Gör smultoppingen; använd en rejäl bakskål med hög kant och vispa ihop alla ingredienser med elvisp.
- Häll ner äppelblandningen i formen och strö över smultoppingen.
- Grädda kakan nederst i ugnen i ca 20 minuter i 175 grader, ställ ner värmen till 150 grader och grädda 20 minuter till för att få mer krisp i toppingen.
Serveringstips
Servera kakan med förslagsvis vaniljsås eller vaniljglass!
Originally posted 2012-01-17 01:12:55. Republished by Blog Post Promoter