Äppelpaj på härliga vinteräpplen

Härligt äppelpaj recept på en skånsk äppelpaj och smulpaj från Bakspecialisten Jessica!  Receptet är en blandning  av skånsk äppelpaj och smulpaj.

Ingredienser

Pajbotten

Smör, att smöra formen med
2 dl ströbröd

Pajfyllning

5-6 äpplen
3 dl äppelmos
3 msk mald kanel

Smultopping

250 g smör
2 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl ströbröd
2 dl vetemjöl
en nypa salt

Gör så här

Knäckig äppelpaj på vinteräpplen

  • Smöra formen och fördela ströbrödet över botten.
  • Skala, kärna ur och bita upp äpplena.
  • Blanda äppelbitarna med äppelmos och kanel, ställ åt sidan.
  • Gör smultoppingen; använd en rejäl bakskål med hög kant och vispa ihop alla ingredienser med elvisp.
  • Häll ner äppelblandningen i formen och strö över smultoppingen.
  • Grädda kakan nederst i ugnen i ca 20 minuter i 175 grader, ställ ner värmen till 150 grader och grädda 20 minuter till för att få mer krisp i toppingen.

Serveringstips

Servera kakan med förslagsvis vaniljsås eller vaniljglass!

Originally posted 2012-01-17 01:12:55. Republished by Blog Post Promoter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *