Knäckig äppelpaj – en riktig god och knäckig äppelpaj recept. Ett enkelt recept på en av de godaste och knäckigaste äppelpaj recepten.
Tillagningstid
ca 20 minuter
Svårighetsgrad
Lättlagat
Ingredienser
(6 portioner)
6 medelstora höstäpplen
2 dl vetemjöl
2 dl socker
100 g smör
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Skölj äpplena, ta ur kärnhusen.
Skär äpplena i grova klyftor, skalet får gärna vara kvar.
Lägg äppelskivorna i en ugnssäker form.
Blanda mjölet med sockret och strö detta över klyftorna.
Skiva det kalla smöret med osthyvel och täck äpplena helt.
Gräddning
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. När äpplena fått fin färg är pajen klar!
Originally posted 2015-10-19 13:55:48. Republished by Blog Post Promoter