Knäckig äppelpaj med havregryn – ett enkelt och härligt äppelpaj recept för att göra en frasig och knäckig äppelpaj med havregryn. Äppelpajen är väldigt enkel att göra och det går ganska snabbt att bereda den – det tar endast 20 minuter att tillaga äppelpajen!
Ingredienser
6-8 äpplen
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1/2 dl grädde (visp- eller mellangrädde)
1/2 dl sirap
1/2 tsk bakpulver
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 °C.
2. Skölj äpplena, ta ur kärnhusen. Skär äpplena i grova klyftor, skalet får gärna vara kvar. Lägg äppelskivorna i en ugnssäker form.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Rör ned övriga ingredienser i kastrullen.
5. Häll pajsmeten över äppelskivorna.
Gräddning
Grädda äppelpajen i ugnen i ca 25 minuter.
Servering
Servera äppelpajen ljummen med vaniljglass.
Tips!
1. Välj en syrlig äppelsort, exempelvis Aroma eller Gravensteiner
2. Du kan byta ut äpplen mot rabarber och göra en knäckig rabarberpaj med havregryn.
3. Du kan även byta ut äpplen mot t.e.x hallon eller blåbär.
Originally posted 2015-07-18 00:26:36. Republished by Blog Post Promoter
Knäckig äppelpaj med havregryn