Kryddig äppelpaj

Kryddig äppelpaj recept

Kryddig äppelpaj receptFör ett tag sen blev Malin Hellberg tillfrågad att testbaka en paj från Arla. Hon valde att göra kryddig äppelpaj med egna äpplen från äppelträdet i trädgården. Hon insåg mitt uppe i allt att hon inte hade några hasselnötter hemma, utan i stället tog hon hälften solroskärnor och hälften hackade mandlar. Blev ett riktigt fint crunch! (Och smuldegen är god att äta som den är…) Pajen lever dessutom upp till sitt namn – den är verkligen kryddig!

Hon gav pajen tummen upp, och extra plus för att den var så enkel att göra!

Ingredienser till kryddig äppelpaj receptet

Antal portioner: 4-6

Ingredienser, pajfyllning
4 äpplen
½ dl strösocker
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 krm mald muskotnöt

Ingredienser, smuldeg
150 g kallt smör
1 dl hasselnötter el. solroskärnor
3 dl vetemjöl
½ dl strösocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C. Hyvla smöret och grovhacka nötterna till smuldegen. Lägg alla ingredienser till degen i en bunke. Arbeta ihop till en smulig deg. Kärna ur och riv äpplena grovt. Blanda med socker och kryddor. Lägg äppelblandningen i en smord ugnssäker form, ca 22 cm i diameter. Fördela smuldegen ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.

Servering
Låt svalna något och servera med lättvispad vaniljsås.

Tips!
Du kan byta ut äpplena mot rabarber så får du en god rabarberpaj!

Originally posted 2015-08-05 03:20:58. Republished by Blog Post Promoter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *