Äppelkaka i långpanna – ett enkelt och gott recept på äppelkaka i långpanna!
Ingredienser
- 1 1/2 dl Kokosflingor*
- 200 gr margarin
- 4 st ägg
- 4 dl socker
- 2 dl gräddmjölk
- 5 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 dl hackad mandel (grovt)
- 2 msk vaniljsocker
- 1 msk kanel
- 4 äpplen (brukar oftast behövas runt 6)
Till plåten behövs även margarin eller smör+ ströbröd
* (går självklart att skippa kokosflingorna om man inte tycker om det eller inte tål)
Gör så här
Smält matfett och låt det svalna något. Vispa ägg och socker
poröst. Tillsätt matfett och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver
och rör det i smeten.
Häll hälften av mandeln i en stor plastpåse (fryspåse)
tillsammans med kokosflingor, kanel, socker och
vaniljsockret. Skaka om. Skaka sedan om igen fast med
äppelklyftor inuti.
Klyfta varje äpple i 10-12 bitar. Skaka om så alla sidor av
klyftorna blir pudrade. Observera att detta görs strax före
gräddningen så att äppelbitarna inte hinner fukta sig.
Häll smeten på plåten och placera ut äppelklyftorna i
smeten. Strö sedan över alltihop de sista resterna av
mandeln.
Ställ sedan in långpannan med kaksmeten i ugnen på 175°C
ungefär 40 minuter. Låt kakan färgas gyllenbrun.
Servera med vaniljsås.
Originally posted 2015-09-19 10:26:42. Republished by Blog Post Promoter