Tag Archives: Grädde

Äppelkaka från Åmål

Skala äpplena och skär dem i stora klyftor. Låt dem koka 2 min. i sockrat vatten och placera dem sedan på ett smörat, eldfast fat. Koka hastigt i en kastrull smöret, mjölet och mjölken och tillsätt mandeln och sockret. Bred smeten över äpplena och grädda kakan i ca 225º värma tills den fått en svagt guldgul färg. Servera kakan ljum tillsammans med vispad grädda eller kaffegrädde.

Storlek:
4 port.
Ingredienser:
6 stora äpplen
1 dl skalad och hackad sötmandel
1 dl strösocker
1 msk mjölk
3 msk smör
1 msk vetemjöl

Originally posted 2015-09-28 11:09:42. Republished by Blog Post Promoter

Fransk äppelpaj (tarte tatin)

Fransk äppelpaj! En riktigt smarrig fransk äppelpaj (tarte tatin) – ett enkelt och gott recept på fransk äppelpaj (tarte tatin). Smarrigaste franska äppelpajreceptet för dig som gillar smulpaj med äpplen som är både enkelt och gott. Continue reading Fransk äppelpaj (tarte tatin)

Originally posted 2015-09-13 09:37:10. Republished by Blog Post Promoter

Knäckig äppelpaj med havregryn

Knäckig äppelpaj med havregryn – ett enkelt och härligt äppelpaj recept för att göra en frasig och knäckig äppelpaj med havregryn. Äppelpajen är väldigt enkel att göra och det går ganska snabbt att bereda den – det tar endast 20 minuter att tillaga äppelpajen! Continue reading Knäckig äppelpaj med havregryn

Originally posted 2015-07-18 00:26:36. Republished by Blog Post Promoter

Ebbas Äppelpaj

Blanda snabbt ihop ingredienserna, helst i en matberedare. Tillsätt ev några droppar vatten ifall degen inte vill gå ihop sig. Bred ut degen med en vattensköljd stekspade över äppelklyftorna. Sätt in i ugnen i 35 minuter. Låt svalna. Servera med lättvispad grädde

Ugn: 175°
5-6 goda äpplen (skalas, kärnas ur och skärs i klyftor, som läggs i en ugnsfast form)
1/2 msk kanel
1/2 msk malen kardemumma
(Kryddorna blandas väl med äppelklyftorna)

Deg:
3 dl vetemjöl
2 dl socker
200 g (!!) smör

Originally posted 2015-03-04 02:50:45. Republished by Blog Post Promoter

Glutenfri äppelpaj

Glutenfri äppelpaj (glutenfritt) – en smarrig glutenfri äppelpaj som alla som inte tål gluten kan njuta av och frossa i. Äppelpaj receptet är supergott och det är väldigt enkelt att göra äppelpajen. Receptet på den glutenfria äppelpajen här nedan räcker för ungefär 6 personer. Continue reading Glutenfri äppelpaj

Originally posted 2015-10-22 14:23:24. Republished by Blog Post Promoter

Annorlunda äppelpaj

Blanda ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i en pajform och ställ in formen i frysen i ca 20 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen på 200C i ca 15 minuter.  Riv mandelmassa och strö ut det i pajformen.  Vispa smör och socker poröst. I en annan skål vispar man äggvitorna till ett hårt skum.
Continue reading Annorlunda äppelpaj

Originally posted 2015-07-27 01:35:06. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med vaniljsås i pajen

Äppelpaj – en fantastiskt god äppelpaj som är lite annorlunda än de vanliga och lite tråkiga äppelpajerna. Om du är sugen på en utmanande och belönande äppelpaj så är denna äppelpaj variant den solklara vinnaren! Självklart är det med hemmagjord vaniljsås i äppelpajen. Continue reading Äppelpaj med vaniljsås i pajen

Originally posted 2015-10-01 11:39:18. Republished by Blog Post Promoter