Tag Archives: Kanel

Helgas äppelpaj

Rör rumsvarmt smör och socker pösigt. Rör ner ett rumsvarmt ägg. Rör sist ner mjölet, ta kanske fingrarna till hjälp. Tumma ut i en pajform, täck kanterna med remsor av folie. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter.

Vispa 2 dl grädde till ett mjukhårt skum. Vispa 2 ägg med 1 ½ dl socker. Rör ner 2 burkar gräddfil i den vispade grädden, sen 1 tsk vaniljsocker och sist de vispade äggen. Häll ut i det förgräddade pajskalet.

Skala och kärna ur äppel av en fast och gärna syrlig sort. Halvera äpplena, skiva dem i riktigt tunna skivor. Rada skivorna i vackert mönster ovanpå fyllningen. Strö mald kanel överst. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i 1 timme. Låt pajen svalna ganska mycket så den stabiliserar sig. Servera ljummen eller kall, med eller utan vaniljsås!

Pajskal:
100 gram smör eller margarin
3/4 dl socker
1 ägg
3 dl socker

Fyllning:
2 dl grädde
2 ägg
1 ½ dl socker
2 burkar gräddfil
1 tsk vaniljsocker
3 stora äppel

Originally posted 2015-07-15 00:20:23. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj a lá LCHF

LCHF äppelpaj – har du börjat med LCHF diet och kanske fortfarande vill unna dig en äppelpaj ibland? Hittade följande äppelpaj alá LCHF recept  på Karin Melchersson kostblogg. En smarrig och god LCHF äppelpaj för dig som går på LCHF diet! Continue reading Äppelpaj a lá LCHF

Originally posted 2015-03-16 04:34:49. Republished by Blog Post Promoter

Kurts äppelkaka

Så här gör du
Smörj en form, 24-26 cm med smör och ströbröd.
Smält smör, häll i mjölk och kaffepulver och koka upp.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Blanda ägg och socker med mjölkblandning och mjölblandning och häll i formen.
Skala ner äpplen och skär i bitar, blanda äpplena med kanel och socker.
Stick ner i smeten.
Grädda på nedre falsen i 175 grader i 40 minuter.
Känn med en sticka om kakan känns torr.
Strö över florsocker.
Servera med vaniljsocker eller grädde.

Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
75 g smör
1 dl mjölk
2 msk kaffepulver(bryggkaffe)
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

3 stora äpplen
2 kryddmått kanel
1 tsk socker
Florsocker

Originally posted 2015-01-26 18:42:14. Republished by Blog Post Promoter

Farmors prisbelönta äppelkaka

Det här behöver du:
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
100 gr smör
1 ägg
5 äpplen (granny smith)
2 msk kanel
2 msk socker

Så här gör du:
Skala och riv äpplena på grova sidan av rivjärnet, blanda med kanel och 2 msk socker. Blanda övriga ingredienser till en smulig deg. Smöra en kakform. Tryck ut hälften av degen i botten, lägg de rivna äpplena emellan och avsluta med degen smulad över. Baka i 200 grader cirka 30 minuter.

Originally posted 2015-01-05 13:19:11. Republished by Blog Post Promoter

Världens enklaste äppelpaj

Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, hälften av kanelen, vaniljsocker och havregryn. Lägg äppelskivorna i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Bred över smeten och strö resten av kanelen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 225 grader runt 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Det blir ungefär 8 bitar. Continue reading Världens enklaste äppelpaj

Originally posted 2015-07-24 01:31:20. Republished by Blog Post Promoter

Knäckig äppelpaj som inte får missas!

Knäckig äppelpaj som inte får missas! Trebarnsmorsans knäckiga äppelpaj. Hon varnar för att detta kan vara den godaste äppelpajen du har ätit och jag är villig att hålla med henne.”Ni har aldrig ätit en godare äppelpaj. Jag lovar.” Trebarnsmorsan! Trebarnsmorsans “Jag får svära i min egen blogg va? Satan vad gott! Min bästa uppfinning hittills 😉 Skönt tuggmotstånd på pajdegen, äpplen som förvandlats till marmelad och knäckig maräng, mums!” Continue reading Knäckig äppelpaj som inte får missas!

Originally posted 2014-12-21 10:25:51. Republished by Blog Post Promoter