Äppelpaj med smuldeg – ett enkelt recept på äppelpaj gjord på smuldeg -en äppelpaj med smuldeg helt enkelt! Continue reading Äppelpaj med smuldeg
Originally posted 2015-10-04 11:59:38. Republished by Blog Post Promoter
Äppelpaj med smuldeg – ett enkelt recept på äppelpaj gjord på smuldeg -en äppelpaj med smuldeg helt enkelt! Continue reading Äppelpaj med smuldeg
Originally posted 2015-10-04 11:59:38. Republished by Blog Post Promoter
Härligt äppelpaj recept på en skånsk äppelpaj och smulpaj från Bakspecialisten Jessica! Receptet är en blandning av skånsk äppelpaj och smulpaj. Continue reading Äppelpaj på härliga vinteräpplen
Originally posted 2012-01-17 01:12:55. Republished by Blog Post Promoter
En knäckig äppelpaj med kardemummadoftande täcke. Den knäckiga äppelpajen ska serveras med vaniljglass eller vaniljsås. Continue reading Knäckig äppelpaj med kardemumma
Originally posted 2015-06-17 20:34:13. Republished by Blog Post Promoter
Smarrigt god holländsk äppelpaj – smakrik och enkelt recept på holländsk äppelpaj.
Portioner: 8-10
Ingredienser:
250 g osaltat smör, skuret i små bitar
50 g strösocker, knappt 4 msk
400 g vetemjöl, knappt 7 dl
vatten, iskallt
2 kg äpplen
50 g smör
250 g farinsocker, drygt 3 1/4 dl
1 krm kanel
1 msk aprikossylt, rågad, utrörd i lite kokhett vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°
2. Skala och skär äpplena i högst 5 mm tjocka skivor.
3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker (spara 1 msk till senare), äppelskivor och kanel. Koka på svag värme 10-15 minuter tills äppelskivorna mjuknat, men merparten är hela. Lyft av från värmen och häll av vätskan.
4. Smörj rikligt en form med löstagbar botten (30 cm i diameter) och pudra lätt med mjöl. Se till att hela formen blir väl täckt.
5. Kavla ut 2/3 av degen till en platta som inte är tjockare än 2 1/2 mm. Lägg den i formen och pressa ut den mot kanterna. Låt 1 cm hänga ut över kanten. Nagga med en gaffel och grädda 15 minuter.
6. Kavla ut resten av degen och skär den i 8 strimlor, 1 cm breda. Se till att de har samma längd som formens diameter. Skär också ut en extra lång remsa som ska räcka runt kanten.
7. Lägg äppelblandningen i det gräddade pajskalet och strimlorna i ett gallermönster ovanpå. Skär av alla bitar som hänger utanför och täck ändarna med den långa degstrimlan. Vecka kanten genom att nypa med tummen och pekfingret. Pudra lätt med resten av farinsockret och grädda 20-25 minuter tills pajen är gyllenbrun. Glasera genast med aprikossylten och servera pajen varm med crème fraiche eller vaniljglass.
Pajdeg:
1. Lägg smör, socker och mjöl i en skål och blanda samman med fingertopparna tills det blir till en grynig massa.
2. Tillsätt lite iskallt vatten och arbeta ihop degen. Låt stå i kylskåpet ca 20 minuter.
Originally posted 2015-05-27 16:47:16. Republished by Blog Post Promoter
Knaprig äppelpaj med egengjord vaniljsås! Den här pajen har på en bakning blivit en klar favorit! Smarrig, knäckig och enkel! Slängs ihop i ett nafs… och smakar helt ljuvligt! Continue reading Smarrig knaprig äppelpaj!
Originally posted 2015-08-26 06:29:30. Republished by Blog Post Promoter
Continue reading Jennies äppelpaj
Originally posted 2015-08-08 03:31:28. Republished by Blog Post Promoter
Originally posted 2015-10-19 13:55:48. Republished by Blog Post Promoter
Recept på äppelkaka, äppelpaj som är en smulpaj med äpplen. Enkel och god äppelpaj. Servera med kall vaniljsås eller glass. Continue reading Äppelkaka äppelpaj
Originally posted 2015-10-25 15:08:52. Republished by Blog Post Promoter
Äppelkaka i långpanna! Anitas rörda äppelkaka – en riktigt god äppelkaka i långpanna! Continue reading Anitas rörda äppelkaka
Originally posted 2015-04-24 12:06:23. Republished by Blog Post Promoter
Den godaste äppelpajen (smulpaj) med smuldeg. Pajdegen har en inte riktigt pajaktig konsistens, men blir bra ändå. Continue reading Äppelpaj med kesella
Originally posted 2015-09-25 10:56:51. Republished by Blog Post Promoter